الاسین

مجله سرگرمی-پایگاه مقالات-فیلم های آموزشی

الاسین

مجله سرگرمی-پایگاه مقالات-فیلم های آموزشی

مجله سرگرمی-پایگاه مقالات-فیلم های آموزشی

  • ۰
  • ۰

طرز پخت برنج ایرانی طارم هاشمی

در این مقاله قصد داریم تا طرز پخت برنج ایرانی طارم هاشمی و انواع دیگر آن را به صورت کامل به شما دوستان آموزش دهیم.

.جهت مشاهده مطلب به صورت کامل به وبسایت ما مراجعه فرمایید

www.elasin.com

طرز پخت برنج ایرانی طارم به صورت دم پخت ( کته )

جهت پخت برنج ایرانی طارم ابتدا برنج را با آب ولرم دو بار شسته و به ازای هر پیمانه برنج یک لیوان آب گرم به اضافه دو پیمانه آب اضافه و مقداری نمک در داخل آن ریخته و به مدت یک ساعت بخیسانید و سپس زیر قابلمه را با همان وضعیت که خیسانده بودید، روشن کنید و روغن به آن اضافه کرده تا برنج بپزد.

وقتی آب برنج کشیده شد ، حرارت را به مدت یک ساعت ملایم کرده تا برنج کاملاً دم بکشد. پس از دم، برنج را در دیس های مربوطه کشیده و روی آن را با برنج زعفرانی تزیین و سرو کنید.

با توجه به اینکه برنج تازه (با عمر کمتر از ۴ ماه) دارای رطوبت بالا بوده و هنوز استخوان بندی لازم را ندارد،جهت پخت دقت فراوانی لازم است.
جهت شستن برنج در داخل قابلمه با آب ولرم و یا سرد فقط دوبار آب کشی گردد. در هنگام شستشو اصلاً عجله نکنید. وبرنج را چنگ نزنید.

آب داخل قابلمه حاوی برنج فقط ۲ بند انگشت باشد و نه بیشتر . پس از اضافه کردن نمک به مدت یک ساعت از قابلمه فاصله بگیرید.

حال با یک قاشق چوبی با آرامش تمام با ۲ یا ۳ حرکت برنج را زیر و رو کنیدو روی اجاق گذاشته و با شعله تقریبا زیاد برنج را بجوشانید. همین که آب داخل قابلمه خشک گردید سریعاً شعله را کم کرده و اجازه دهید برنج دم بکشد.

در انتها ، در صورتیکه ته دیگ بخواهید،می توانید برای کمتر از ۳ دقیقه، شعله را زیاد کنید.

طرز پخت برنج ایرانی طارم به صورت آب کش

جهت پخت برنج ایرانی طارم مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

۱-  برنج را ۲ بار با آب ولرم یا سرد شسته و زیاد برنج را چنگ نزنید. در غیر اینصورت برنج ها ممکن است از کمر دو نیم شوند.

۲- به مدت ۶ الی ۸ ساعت در آب و نمک ( به نسبت هر پیمانه برنج،نصف قاشق غذاخوری نمک ) بخیسانید.

برای برنج کهنه (بیش از ۴ ماه از زمان برداشت) جهت قد کشیدن بیشتر، بهتر است از شب قبل برنج را در ظرف آب بخیسانید.

 ۳- برنج را در آب جوش ریخته وبگذارید برنج جوش بیاید. آب مورد نیاز تقریبا به اندازه انگشت اشاره بالاتر از سطح برنج باشد و مقدار دو قاشق غذا خوری سرکه یا آبلیمو(جهت قد کشیدن بیشتر) به آب جوش اضافه نمایید.آنگاه یکی دوبار

آهسته برنج را بهم بزنید و چند لحظه منتظر شوید تا مغز برنج کمی نرم شود بطوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردید مغز آن زبر و خشک نباشد. برنج شمال نباید زیاد جوش بخورد(مخصوصاً اگر تازه باشد).

۴- از آنجایی که برنج ایرانی طارم سریع تر از مابقی برنج ها شل می شود پس باید دقت داشته باشید هنگامی که برنج روی آب ظاهر شد حتماً سریع آبکشی کنید.

۵- برنج را در آبکش ریخته تا آب آن خارج شود. بعد به نسبت ۲ پیمانه برنج ، یک قاشق غذاخوری روغن مایع ته قابلمه ریخته و به هم بزنید و بعد برنج را داخل قابلمه بریزید و اطرافش را بصورت مخروط بالا بیاورید.

۶- قابلمه را روی اجاق با شعله کم به مدت ۲۵ دقیقه برای دو تا چهار پیمانه و مدت ۴۰ دقیقه برای چهار تا ده پیمانه قرار دهید تا دم بکشد.

بعد از کم شدن سطح آب با توجه به حجیم شدن برنج حتما آب به آن اضافه کنید.

 

چند نکته در مورد پخت برنج ایرانی طارم:

اگر برنجتان شل شده بود حتماً سریعاً مقدار کمی آب سرد روی برنج هایی که در آبکش ریختید بریزید. درضمن از دادن آب دم به این برنج حتماً خودداری کنید.

برنج های ایرانی هر چقدر نمکش بیشتر باشد، با کیفیت تر می شود ولی برنج های خارجی با این موضوع مغایرت دارد.

برای اینکه برنج شما سفید شود می توانید چند قاشق ماست یا دوغ داخل قابلمه برنج درحال جوشیدن بریزید.

اگر برنج شما بیش از حد معمول جوش خورده بود. می توانید ۲-۳ قاشق غذا خوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا برنج شما خراب نشود.

برنج درجه یک ( کم محصول ) علاوه برداشتن عطر و طعم ، دارای ری زیاد می باشد که این سبب می شود تا هر کیلو برنج درجه یک برای شش الی هفت نفر کفایت کند. اما هر کیلو برنج پر محصول و یا نا مرغوب برای چهار  الی  پنج نفر  کفایت کند ، بنابراین عملاً نه تنها برنج  درجه یک  گران نبوده بلکه به صرفه نیز می باشد.

وقتی برنج را درون آب جوش می ریزید باید درجه شعله رو زیاد کنید تا خیلی سریع برنج به حالت جوش خوردن در بیاید.

در پختن برنج کهنه بدلیل داشتن استخوان بندی خوب و از دست دادن رطوبت علاوه بر نیاز به آب بیشتر، زمان خیساندن طولانی و شعله زیاد نیز لازم است.

اگر فرصت لازم برای خیس کردن برنج نداشتید، مقدار نمک را اضافه کنید و پس از آبکش کردن،کمی آب ولرم روی برنج بریزید تا شوری آن از بین برود.

برنج خیس کرده بدون نمک هنگام پخت زود شکفته شده و برنج پس از آماده شدن نرم و خمیر می شود.

برنج های تازه با زیاد خیس کردن کیفیت خودشون رو از دست میدهند و باید مدت کمی در آب مانده باشند و هنگام پخت هم آب کمتری برای پختن طلب میکند.

در پخت برنج تازه، اضافه کردن۱یا ۲ لیوان آب سرد به برنج در حال جوش خوردن کمک میکند تا به هم نچسبد و شل نشود و در عین حال قد بکشد.

زمان آب کش کردن برنج ایرانی و سفید ۶ تا ۸ دقیقه و برنج زرد ۱۲ تا ۱۵ دقیقه پس از ریختن برنج درون آب جوش می باشد.

  • ۹۷/۰۳/۱۵
  • سا نا

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی